20110930-120333.jpg

Den borgerliga regeringen upplevs som trött och idéfattig. S ökar tvärtom sitt väljarstöd. Förhoppningsvis så tycker väljarna att vi är trovärdiga, konstruktiva och inte trista nej-sägare.

Detta är en viktig brytningstid. Regeringen har fått negativ respons efter interna konflikter och budgeten. Nu gäller det för S att inte gå i samma fälla. Tyvärr har media kunnat rapportera om trubbel och oenighet i budgetarbetet. Interna mail har läckt ut och nästan överskuggat andra frågor som Kristdemokraternas ödesdigert stora problem. Socialdemokraternas inre liv och väsen är ju alltid högintressant. Detta måste hela partiledningen förstå och kunna hantera.

Nu gäller det att få en modern och intressant budgetmotion på plats . Den ska ge riktning men givetvis inte alla svar. Det är ju inte valmanifestet till 2014 som skrivs nu. Detta är den första budgetmotionen av Håkan Juholt och Tommy Waidelich tillsammans. Motionens viktigaste uppgift tycker jag är att visa i handling att socialdemokratin gjort den omtalande nystarten. I annat fall faller kanske trovärdigheten och förutsättningarna för fortsatt stark uppgång i kommande opinionsmätningar.